Πώς να καταναλώνετε πράσινο καφέ

Μπορείτε να αγοράσετε πράσινο καφέ ή εκχύλισμα πράσινου καφέ σε τέσσερις μορφές: ολόκληρους κόκκους, αλεσμένους, σε σκόνη, σε κάψουλες.

Μπορείτε επίσης να το αγοράσετε με το φλιτζάνι σε ορισμένες καφετέριες (συμπεριλαμβανομένων των Starbucks) – αν ακολουθήσετε την τελευταία διαδρομή, η ποιότητα του καφέ θα εξαρτηθεί από τους κόκκους που χρησιμοποιούν και από τους baristas που τον φτιάχνουν.

Ο πράσινος καφές σε σκόνη και οι κάψουλες προορίζονται για χρήση ως συμπληρώματα διατροφής. Οι κάψουλες απλά καταπίνονται φυσικά και η σκόνη μπορεί να αναμιχθεί με νερό ή άλλο ρόφημα της επιλογής σας. 

Η παρασκευή καφέ από αλεσμένους ωμούς πράσινους κόκκους καφέ είναι απλή. Βράζετε τους κόκκους σε πολύ ζεστό (όχι βραστό) νερό για δέκα λεπτά, το στραγγίζετε και το πιείτε. Ένας μέτριος λεπτός κόκκος παράγει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Εάν χρησιμοποιείτε ωμά πράσινα φασόλια χωρίς να τα αλέθετε, η διαδικασία είναι σχεδόν εξίσου εύκολη, αλλά απαιτεί λίγο περισσότερο χρόνο.

  • Μουλιάζουμε τα φασόλια σε νερό όλη τη νύχτα.
  • Φέρτε το μείγμα φασολιών/νερού σε βράση, σιγοβράστε για δεκαπέντε λεπτά και μετά κρυώστε.
  • Σούρωσε για να φύγουν τα φασόλια και πιες. Ο καφές που έχει απομείνει μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο για λίγες μέρες.

Πίνετε πράσινο καφέ 30 λεπτά πριν από τα γεύματά σας. Περιμένετε 30 λεπτά πριν φάτε ένα γεύμα ή ένα σνακ. Οι λάτρεις του καφέ θα σας πουν ότι όσο καλύτεροι είναι οι κόκκοι, τόσο καλύτερος ο καφές. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τον πράσινο καφέ, αφού το καβούρδισμα δεν μπαίνει στην εικόνα.

Οι ακατέργαστοι κόκκοι πράσινου καφέ από την Αιθιοπία (με πλήρες σώμα) και τη Γουατεμάλα (πιο απαλός) είναι από τους καλύτερους που μπορείτε να βρείτε, αλλά εφόσον αγοράζετε από έναν αξιόπιστο προμηθευτή καφέ, θα μπορείτε να απολαύσετε σχεδόν όλα τα οφέλη του πράσινου καφέ για την υγεία και μοναδική γεύση.